Nätdejting

Mycket har hänt sedan den första dejtingsajten på nätet startade 1993. Med appar som Tinder och Badoo kan man leta efter potentiella dejter var man än är, så länge man har uppkoppling. Här ska det gå snabbt, i Tinder swipar man höger eller vänster beroende på om personen fångar ens intresse eller ej, och sedan dyker nästa person upp. Är man mer intresserad av personen bakom fotot finns det bättre lämpade sidor på nätet. Många av dessa har dessutom tester framtagna av psykologer som tar fram din ultimata matchning. Dessutom finns mer nischade sajter för den som vill dejta någon med till exempel en specifik religion, livsstil, hobby eller längd. Många sajter anordnar även aktiviteter för sina singlar såsom speeddejting, kryssningar, middagar och andra event. Aldrig tidigare har singlar kunnat vara kräsnare! För den som är singel idag är möjligheterna att hitta någon stora, kanske till och med för stora.

Att välja dejtingsajt

Om man bestämt sig för att ge nätdejting en chans hamnar man genast vid nästa stora val. Vilken dejtingsajt är bäst? Det finns tyvärr inget enkelt svar på det, utan det beror helt på vad man är ute efter. Det finns sajter för både längre och kortare förhållanden, så man enkelt kan hitta andra som är ute efter samma sak. Dessutom finns många nischade sidor för den som vill träffa någon med en viss religion, kost eller yrke. Det är alltså enkelt att hitta någon som jobbar i uniform, är lika intresserad av att träna eller också är vegetarian. Men man ska nog välja dejtingsajt med omsorg. En liten, nischad sajt har inte lika många användare som de större. Kanske kan man vara med i flera? En annan viktig aspekt är priset. Det finns många sajter som är gratis, med skiftande kvalitet. De flesta sajter idag erbjuder både en gratisversion och en betalversion. Ofta är du då väldigt begränsad i ditt användande och kan kanske inte kontakta andra användare eller liknande. Så välj inte första bästa gratissajt utan att kolla vad som ingår.

Några andra tips på vägen

Eftersom det finns många bra dejtingsajter idag är det inga problem att hitta en som passar. Nästa steg är att skapa en inbjudande profil. Att bjuda lagom mycket på sig själv är en bra regel både för text och bild. Berätta om vem du är och vad dina intressen är. Det gör det enklare för likasinnade att hitta dig. Och du, välj inte den där 20 år gamla bilden. Ta en ny bild där du gärna kan le eller utöva någon av dina intressen. När du skapat en profil som säger något om vem du är kan du börja söka efter en dejt. Det gäller att vara aktiv och faktiskt göra en ansträngning. Tänk även på att det finns både bedragare och andra skumma typer där ute i nätdejtingdjungeln, så var försiktig i ditt letande! Gå på första dejten någonstans offentligt. Ett bra sätt att minska den där pinsamma tystnaden som kan uppstå är att göra någon aktivitet tillsammans, till exempel bowla eller spela minigolf.

Leave a Comment