Plus eller minus med Facebook

Facebook lanserades från början som ett nätverk för högskolor 2004 och har numera användare över hela världen. Även om Facebook har många fördelar så har sociala medier också stora nackdelar.

De allra flesta som använder Facebook gör det eftersom det är ett utmärkt sätt att hålla kontakt med både familj och vänner. Om bekanta eller familjemedlemmar flyttar till andra städer eller utomlands har avstånd ingen egentlig betydelse. Genom foton och berättelser kan vi ta del av deras liv och upplevelser utan att vara där. Det är inte ovanligt att någon som behöver ekonomisk hjälp i en nödsituation lyckats få just den hjälp de behövt genom Facebook.

Facebook är en bra plattform för företag att marknadsföra sina produkter eller verksamhet på. Det kan handla om annonser eller olika typer av inlägg som sprids av Facebook. Företag behöver idag synas på sociala medier men emellanåt behöver de även rekrytera nya medarbetare. Bravura är ett rekryterings- och bemanningsföretag med expertis som kommer hjälpa ditt företag att hitta rätt kompetens. Bravura kommer att matcha lovande talanger med ditt företags behov. Med högsta engagemang kommer Bravura att hjälpa ditt företag att hitta nya medarbetare som motsvarar dina förväntningar.

Facebook kräver tid och att hela tiden vara uppkopplad, till exempel via mobilen, kan orsaka stress. Det kan till och med vara svårt för vissa att helt stänga av mobilen och internet när de är på semester. Detta inte är bra för vår hälsa eftersom vi behöver vila både vår kropp och hjärna.

Trots åratal av varningar från bland annat polisen att inte lägga ut allt för mycket personlig information på Facebook fortsätter användare att göra just det. Facebook har relativt låg säkerhet för vilka som kan komma åt din privata information och det har hänt att både identitetsstölder och andra brott skett på grund av detta.

Mobbning har blivit ett stort problem på sociala medier och Facebook är inget undantag. Barn som mobbar ett barn i en skola kan sedan förfölja det mobbade barnet till en ny skola eller stad. Detta har tyvärr gjorts möjligt via sociala medier. Det är inte bara barn och ungdomar som riskerar att utsättas för mobbning på Facebook eller andra sociala media utan även vuxna. Även om Facebook ger den som mobbas möjligheten att blockera mobbare löser detta inte problemet på sikt. Mobbare har för vana att sprida sitt hat och skvaller till andra människor i den mobbades omgivning.

En brittisk studie visade att upp till 20 procent av barn i åldrarna tio till femton år som använder Facebook upplevde någon form av mobbning och nära på femtio procent kände sig fula. Av den anledningen finns en växande skara av vägrare till sociala medier. Ett gott råd för dig som vill kunna känna dig vacker, stark och skapa en god självkänsla (samt ha tid för den riktiga världen) är det bättre att begränsa din användning av Facebook.

Trots allt är internet en fantastisk möjlighet att skaffa kunskap, se vad som händer i världen samt hålla kontakt med vänner och familj.

Leave a Comment