Bind en egen bukett

Det finns knappt något som gör så mycket för inredningen som färska blommor. Ofta är det dock dyrt att köpa färdigbundna buketter från blomsterbutiken, därför är det få som unnar sig det mer än till speciella tillfällen. Man kan dock, med lite kreativitet och enkla knep, binda sina egna buketter och komma undan betydligt billigare. I den här texten ska du få veta hur du kan göra för att skapa riktigt vackra buketter för olika tillfällen. Läs vidare för att lära dig hur du kan låta ditt hus förgyllas med blomsterprakt varje dag i veckan.

Blanda billiga och dyra blommor

Det finns några enkla knep som kommer att få dina buketter att se ut som om du skulle kunna Tävla i yrkes-SM som florist. Det viktigaste är dock själva blommorna. Under sommarhalvåret kan du med fördel blanda upp de dyrare köpeblommorna med vildvuxna sådana. Under vintern går det bra att köpa billigare blommor från matbutiken och blanda med dyra favoriter från blomsterbutiken. Vill du skapa en riktigt maffig bukett kan du sen välja en stor kruka eller ett annat kärl som du lägger fuktad oasis i botten på. Ställ de högsta blommorna i mitten och bygg sedan ut med lägre blommor runt om.

Skapa flera små buketter

Om du vill ha blomsterprakt i flera rum är det smart att skapa många små buketter. Det behövs egentligen inte så mycket för att bygga en riktigt fin bukett, det kan faktiskt räcka med en stor blomma som du ramar in med någon mindre och luftigare växt. Det är också smart att satsa på blommor som står sig länge om du vill slippa byta ut dina växter hela tiden. Exempel på sådana växter är till exempel nejlikor och eukalyptus. Eukalyptus är dessutom en mycket trendig växt just nu. Tänk också på vilket intryck du vill att dina buketter ska ge. Ljusa och vita blommor skapar en romantiskt stämning medan färgglada blir mer dramatiska.

Leave a Comment