Inred med loppisfynd

Sverige är ett bra land för alla som gillar att göra second hand fynd. Av tradition kastar vi inte lika mycket som i andra länder utan vi skänker ofta bort överblivet bohag till loppisbutiker eller så säljer vi det kanske själva för en billig peng. Det innebär att man kan göra riktiga fynd. Man kan hitta inredningsföremål som kanske varit värdefulla en gång tiden och som kan vara ett perfekt uttryck för ens egen stil. Många är beredda att betala mycket pengar för patina och vackert slitna föremål. Men varför göra det när du ofta kan få dem nästan gratis?

Drömmen om ett klipp

Lively and colorful flea market in AsiaDet perfekta loppisfyndet är ett föremål som du behöver och hittar till ett riktigt bra pris. Inspireras av andra människors hem via till exempel artiklar i inredningstidningar och gå sedan ut på jakt efter de där detaljerna som lyfter helheten. Många erfarna loppisfyndare hoppas på att hitta det där föremålet som säljs till ett alldeles för lågt pris. Det kan vara nordisk designklassiker eller en sällsynt vinylskiva. Men tänk på att även enkla och billiga saker kan vara precis det som passar in i ditt hem avseende färg, form och funktion. Kanske hittar du ett par snygga gamla koffertar du kan förvara tvätt i eller gamla flaskor för flytande tvål och diskmedel.

Vanliga föremål i loppisbutiker

Köksartiklar som glas, burkar, bestick, koppar och utrustning för tillredning av olika maträtter kan man nästan alltid hitta i loppisbutiker. Blomkrukor i lergods är ett föremål som ofta blir vackrare med åren och som du kan hitta för nästan inga pengar alls. Trämöbler utan stoppning är ett annat tips på föremål som med sin nötta charm kan vara trevligare att inreda med än nya, dyra och anonyma möbler. Tavlor brukar det också finnas många av. Om du absolut inte gillar motiven är ofta enbart ramarna värda betydligt mer än vad tavlorna kostar. Använd gärna en gammal tavelram som spegel eller använd den till familjefoton.

Leave a Comment