Olikhet attraherar

Om du tar in på ett hotell i Manila möts du av artiga leenden. ”Hallo sir”,”How are you, sir?” Den uniformerade hotellpersonalen försöker hålla dig på gott humör. Men de som jobbar med service och betjäning är säkert dödströtta och har säkert lust att gå hem. Varje ros har en tagg, det handlar om att få dricks.

I alla form av kundkontakt förväntas du som anställd vara tålmodig och ha ett leende på läpparna oavsett vilka krav kunden ställer. Det ingår i arbetsrollen. Har du en krävande befattning är det viktigt att belöna dig själv, exempelvis genom att beställa en flaska Appassimento på nätet. Besök också Casa Marrones hemsida och se en film om odlingarna i Italien. Om du har en konkurrent som du är rädd för så ger du honom inte så mycket ros. Men om det är en kollega som du inte uppfattar som ett hot, så är du inte rädd för att ge beröm.

SJälvständighet kan ge ris

Kan ris vara ett slags beröm samtidigt som det är en bestraffning? Om du får sluta på ditt jobb, utan att ha gjort något fel kan det vara för att du har en stark personlighet. Du uppfattas som opålitlig, men man skulle lika gärna kunna säga att du vågar ha en egen åsikt och inte är inställsam.

Riktigt stora människor har alltid fiender. Martin Luther King var avskydd av vita rasister, eftersom han fick ett stort genomslag även hos den vita befolkningen I USA. De spred ut rykten om att han hade 100-tals älskarinnor och inte levde som han lärde. Vilket han faktiskt gjorde, ryktena var enbart ett försök att stoppa honom. Ibland är det omöjligt att hitta en syndabock, då får man ta till en kollektiv bestraffning. Eftersom hela företagets personal befann sig i hotellrummet på natten när festen pågick är det omöjligt att veta vem som spillde öl på ryamattan eller fimpade i badkaret.

Leave a Comment